Järnmannen Carl-Emil – på jobbet och i triathlon

Tre år i rad har vår medarbetare Carl-Emil Bengtsson åkt till Houston i Texas för att tävla i triathlontävlingen IRONMAN Texas. Senaste tävlingen var den 16 maj.
– Det tar mycket tid med all träning och alla förberedelser inför tävlingarna. Men det är samtidigt otroligt roligt – det är en livsstil, berättar Carl-Emil.

En IRONMAN-tävling innehåller tre olika steg med olika distanser: 3,9 km simning, 180 km cykling och slutligen 42,2 km löpning. Carl‐Emil har vid sidan av arbetet haft triathlon som livsstil sedan 2007 och spenderar mycket tid i simhallen, på vägarna och i löparspåren. Han tränar i genomsnitt 15‐20 timmar i veckan och har de senaste åtta åren genomfört tolv IRONMAN-tävlingar.

Tävling i vått, i torrt och i extremhetta
Den senaste tävlingen i Texas gick sådär enligt Carl‐Emil.
– Jag är i bra form, men det är många andra faktorer som också spelar roll. 33 plusgrader och 85‐90 procentig luftfuktighet gjorde att jag felbedömde vätskeintaget och därmed tappade ork. Men det var bara att ta sig i mål, säger Carl‐Emil med ett leende.
Trots värmen och den höga luftfuktigheten fick Carl‐Emil en bra tid, men tävlingsmänniska som han är så är han inte riktigt nöjd.

Nästa triathlontävling är redan i juni. Då beger sig Carl‐Emil till Halmstad.
– Då ska inte värmen få sätta stopp för mig, säger han.

Vi på Produktutvecklarna önskar Carl‐Emil ett stort lycka till i framtida tävlingar!